Przedszkolaki mają wygodnie

0
481

Placówka powiększyła swoją powierzchnię o 300 metrów

Przebudowa kosztowała 1,2 mln złotych i została w całości sfinansowana z budżetu gminy. Zrezygnowano z wcześniej planowanej budowy nowego skrzydła i kosztem tarasów od strony ogrodu został rozbudowany parter placówki. Zmieniony jest też układ pomieszczeń, dzięki czemu udało się wygospodarować dwie dodatkowe pełnowymiarowe sale, a w pozostałych znacznie zwiększył się komfort i funkcjonalność.

W „starej” części powstały nowe sanitariaty i szatnia. Swoje lokum ma tu też administracja. Prace wewnątrz zostały już zakończone i 1 grudnia trzy oddziały wróciły z powrotem do budynku przedszkola. Trwają jeszcze roboty na podjeździe. Trzeba też będzie doprowadzić do porządku ogród.

Czytaj więcej w grudniowym numerze „Nowej Gazety”. Już w sklepach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here